Friday, March 27

Arkiruokaa

Paras asia yksin asumisessa/elämisessä on se, että saat ihan ite päättää mitä syöt ja millon. Käyt ite kaupassa ja loihdit just semmoset ruuat mitkä ite haluat. Saat käyttää just niitä mausteita ja raaka-aineita mistä tykkäät ite eniten. Löydät ite ne sun omat bravuuriateriat, jotka tuut vielä joskus jakamaan eteenpäin omille lapsilles, samoin kuin teet niille äipän opettamille ruuille joita myös kokkaat tasasin väliajoin.

Huonoin asia yksin asumisessa on se, että joudut tekemään kaiken ite. Käyt ite kaupassa ja loihdit just semmoset ruuat mihin sun omat rahkeet sillä hetkellä riittää. Et tiiä vielä puoliakaan niistä aineista, mitä olis hyvä käyttää tiettyihin ruokiin ja sen takia maut jää puolitiehen tai joku menee jotenkin muuten pieleen. Sä et saa ruokaa jos et tee sitä.

Mulle on muodostunu jo muutama bravuuriruoka ja ne ei todellakaan oo jauhelihakastike (sitä en itseasiassa osaa tehä ollenkaan! :-D) tai nakkikeitto. Mä teen tosi paljon kaikkia vähän erikoisempia ruokia, jotka voi monessa perheessä olla spesiaalitilanteiden ruokia. Mun mielestä arkena parasta koulun jälkeen on väsätä ite pitsa. Tärkeintä on kuitenkin, että ruoka tulee suht helposti ja nopeesti!

Tässä pari super helppoo ohjetta, joista molemmat syntyy helposti vaikkapa koulun jälkeen illalla! kebuuu
Kebabrulla:

Pohja, josta tulee kaks pellillistä = kaks rullaa: 
4dl vettä (n. 40 asteista)
1 pussi kuivahiivaa
1,5tl suolaa
0,75dl oliiviöljyä
n. 8dl vehnäjauhoja
juustoraastetta
kebablastuja

Sekoita pohjan ainekset (ei juustoraastetta ja kebablastuja!) keskenään ja kauli se pellille. Älä anna kohota!!! Levitä taikinalle esim. kebabkastiketta tai jotain salaatinkastiketta, levitä kebablastut ja juustoraaste päälle. Paista 250asteessa n. 8minuuttia. Huomaa, että jos käytät pakaste kebablastuja, niitä on hyvä esipaistaa pannulla hetki ennen uuniin laittoa!

Täyte:
Keräsalaattia
Kurkkua
Tomaattia
Muutama kynsi valkosipulia
Valkosipulidippiä

Mähän siis rakastan valkosipulia :-D Kun tuo pohja on ollu uunissa ton n. 8min. levitetään salaatti, tomaatti, kurkku ja muut täytteet pohjan päälle. Tohonhan voi siis heittää ihan mitä ite haluaa väliin ja silläpä mulla onkin melko valkosipulipainotteinen tuo... Koko hoitohan sitten kääritään rullalle leivinpaperin avulla (niinku kääretorttu!) ja sit naaaatitaan!

risotto
Kanarisotto:

Maustamatonta kanafileetä
Paprikaa
Persikkaa
Risottoriisiä
Currya
Suolaa & Pippuria

Paista kanat ja mausta suolalla, pippurilla ja runsaalla määrällä currya (myös broilerimauste on aika hyvää). Lisää kanan joukkoon pilkottu paprika ja persikat. Keitä risottoriisi - ja tän kaa on oltava aika tarkkana, että riisi ei mee kuivaks mutta kuitenkin kypsyy tarpeeks!, sotke ainekset yhteen ja anna maustua hetki. Sit taas herkutellaan super helpolla ja nopeesti syntyneellä ruualla! 

No comments:

Post a Comment